Česnekové krůtí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnekové krůtí řízky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 35041 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Citron |
600 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
60 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 160,5mg |
Draslík | 523,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 80,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Krůtí prsa, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citron nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Česnekové krůtí řízky postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa nařežeme na řízky, naklepeme a potřeme drceným česnekem utřeným se solí. |
2 | Každý naklepaný řízek nejprve obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepeme, řízek namočíme do rozšlehaného vejce a pak obalíme ve strouhance. |
3 | Nožem naděláme do řízků křížem zářezy, řízky přikryjeme a dáme je na 30 minut do chladničky. |
4 | Na pánvi rozehřejeme olej s máslem. Když začne máslo pěnit, vložíme na pánev řízky a z obou stran je zprudka dozlatova osmažíme. |
5 | Pánev odstavíme na mírnější oheň a řízky 10 minut doměkka dosmažíme. |
6 | Řízky vyjmeme z pánve a necháme je okapat na papírových ubrouscích. Ozdobíme kolečky citronu, nasekanou petrželí a servírujeme. |