Palačinky s masem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinky s masem a sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 35043 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
160 g | Sýr Gruyére |
20 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
320 g | Vepřové maso pečené |
125 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 337,3mg |
Draslík | 200,0mg |
Vláknina | 865,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Sýr Gruyére, Tuk, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinky s masem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, přilijeme mléko, přidáme vejce, špetku soli a vymícháme hladké palačinkové těsto. |
2 | V pánvi rozehřejeme kousek tuku a na něm usmažíme osm tenkých palačinek. |
3 | Rajčata omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, pečené maso také na plátky, sýr nastrouháme. Sýr smícháme se smetanou, osolíme a opepříme. |
4 | Na každou palačinku položíme plátek pečeného masa, na něj plátky rajčat, zakryjeme smetanou se sýrem a opět položíme plátek masa. Okraje palačinky přeložíme přes sebe jako psaníčko a tento postup opakujeme s každou palačinkou. |
5 | Palačinky rozdělíme po dvou na talíře a hned podáváme. |