Recept

Pohankové rizoto s houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 35046
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Kari koření
1 kávová lžička Kmín drcený
1 šálek Kroupy ječné
200 g Okurky nakládané
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 šálek Pohanka
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Eidam cihla 30%
0,5 polévková lžíce Vegeta
9,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 327kJ
22% Sacharidy 79 g
21% Tuky 16 g
51% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 27 g

Pohankové rizoto s houbami postup přípravy receptu:

1

Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme do hrnce se 7.5 dl vody a 0.5 lžičkou soli, přivedeme k varu. Vaříme 30 minut.

2

Den předem omyté a namočené kroupy uvaříme zvlášť: v poměru 1 hrneček krup + 2 hrnečky vody + 1 lžička soli.

3

Kroupy s pohankou dáme do mísy. Čerstvé houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, v pánvi na oleji ji zpěníme, přidáme k ní houby, osolíme (0.5 lžičky), přimícháme drcený kmín, dusíme do doby, až se všechna voda vyvaří. Pak vše přidáme do mísy k pohance a kroupám. Celou směs promícháme, dochutíme Vegetou a kari kořením.

4

Pečící plech vytřeme sádlem, rizoto rozložíme, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme při 200 °C přibližně 15-20 minut dozlatova.

5

Pohankové rizoto podáváme se sladkokyselou okurkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept