Pohankové rizoto s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankové rizoto s houbami
Pohankové rizoto s houbami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 35046 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 šálek | Kroupy ječné |
200 g | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 šálek | Pohanka |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
0,5 polévková lžíce | Vegeta |
9,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 552,1mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Kmín drcený, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kroupy ječné, Pohanka, Sýr Eidam cihla 30%, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankové rizoto s houbami postup přípravy receptu:
1 | Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme do hrnce se 7.5 dl vody a 0.5 lžičkou soli, přivedeme k varu. Vaříme 30 minut. |
2 | Den předem omyté a namočené kroupy uvaříme zvlášť: v poměru 1 hrneček krup + 2 hrnečky vody + 1 lžička soli. |
3 | Kroupy s pohankou dáme do mísy. Čerstvé houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, v pánvi na oleji ji zpěníme, přidáme k ní houby, osolíme (0.5 lžičky), přimícháme drcený kmín, dusíme do doby, až se všechna voda vyvaří. Pak vše přidáme do mísy k pohance a kroupám. Celou směs promícháme, dochutíme Vegetou a kari kořením. |
4 | Pečící plech vytřeme sádlem, rizoto rozložíme, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme při 200 °C přibližně 15-20 minut dozlatova. |
5 | Pohankové rizoto podáváme se sladkokyselou okurkou. |