Pohanka s růžičkovou kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohanka s růžičkovou kapustou
Pohanka s růžičkovou kapustou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35051 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Kapusta růžičková |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
350 g | Pohanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
7 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 1,1mg |
Draslík | 53,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pohanka, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohanka s růžičkovou kapustou postup přípravy receptu:
1 | Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme ji do hrnce, zalijeme 7 dl vody a pomalu uvaříme pod pokličkou doměkka. Vaříme 30 minut. |
2 | Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kolečka. Očištěnou růžičkovou kapustu omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky. |
3 | V hlubší pánvi na rozpáleném másle s olejem osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme růžičkovou kapustu, osolíme, posypeme pepřem, drceným kmínem a pod pokličkou dusíme doměkka. |
4 | Uvařenou pohanku smícháme s kapustou, dochutíme mořskou solí a podáváme. |