Recept

Pečené chlebíčky ke guláši

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 35055

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
100 g Droždí
1 polévková lžíce Kmín celý
0,5 dl Mléko polotučné
1 kg Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sezam - semena
6 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 221kJ
21% Sacharidy 76 g
25% Tuky 19 g
27% Sodík 536 mg
28% Bílkoviny 16 g

Pečené chlebíčky ke guláši postup přípravy receptu:

1

Mléko nalijeme do hrníčku, trochu zahřejeme, přidáme cukr, droždí a necháme vzejít kvásek, který necháme v teple vykynout.

2

Máslo a sádlo rozehřejeme, osolíme, vylijeme do misky, přidáme kvásek, pomalu přidáváme mouku a vařečkou vypracujeme těsto, které vyklopíme na vál a rukama zpracováváme, až se přestane lepit na ruce. Přikryjeme a dáme na teplé místo kynout na 60 minut.

3

Pomocí menší naběračky rukama tvarujeme housky, skládáme je na pečicím papírem vyložený plech a necháme 60 minut kynout.

4

Pečivo potřeme rozšlehaným vejcem, posolíme, posypeme kmínem a sezamovými semínky a pečeme v troubě přibližně 60 minut.

Poznámka

Pečené chlebíčky podáváme se slováckým gulášem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept