Recept

Šumavské krůtí karbanátky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35056
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Cibule
500 g Krůtí maso
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
5 g Sůl
90 g Šunka dušená
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 645kJ
1% Sacharidy 3 g
33% Tuky 24 g
32% Sodík 650 mg
69% Bílkoviny 39 g

Šumavské krůtí karbanátky postup přípravy receptu:

1

Krůtí maso nameleme na masovém strojku. Na pánvi zpěníme na polovině másla nakrájenou cibuli. Necháme ji vychladnout.

2

Cibuli dáme do mísy, přidáme krůtí maso, nadrobno nakrájenou šunku, sekanou petržel, sůl, pepř a smícháme dohromady. Z hmoty vytvarujeme 4 karbanátky. Přikryjeme je a necháme 30 minut chladit.

3

Rozehřejeme olej s druhou polovinou másla. Když začne máslo pěnit, vložíme do něj karbanátky a zprudka je 2-3 minuty z každé strany dozlatova osmažíme.

4

Odstavíme na mírnější oheň a asi 10 minut dosmažíme, jednou obrátíme, aby nezůstaly uvnitř syrové.

5

Z pánve je vyndáme a necháme osušit na papírových ubrouscích.

6

Na pánev rozklepneme vejce a středně prudce je smažíme, až jsou bílky pevné a žloutky ještě měkké. Karbanátky rozdělíme na talíře, na ně položíme vejce a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept