Jednoduchý recept

Červené kari rogan još

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 35059
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
3 stroužek Česnek
4 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
0,3 kávová lžička Garam masala
1 kg Hovězí maso zadní
2 g Hřebíček
1,3 dl Jogurt nízkotučný
0,5 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín římský
2 polévková lžíce Kořeněné máslo Ghee
2 kávová lžička Koriandr mletý
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
3 g Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 185kJ
2% Sacharidy 8 g
16% Tuky 12 g
12% Sodík 235 mg
68% Bílkoviny 38 g

Červené kari rogan još postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme ghí ve velkém ohnivzdorném kastrolu a osmahneme pokrájené hovězí maso do hněda. Vyndáme z kastrolu a necháme stranou. Do hrnce přidáme pokrájenou cibuli a smažíme. Přidáme rozetřený česnek, zázvor, chilli, kardamom, hřebíčky, koriandr, kmín, sůl a papriku do kastrolu a mícháme, dokud nezačne vonět.

2

Maso dáme zpět do kastrolu a vše podusíme 3 minuty. Vmícháme postupně jogurt, přidáme skořicovou kůru a horkou vodu a opepříme.

3

Zakryjeme kastrol pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 75 minut, dokud nebude maso měkké. Poté vyndáme a zahodíme skořicovou kůru a vmícháme garam masalu. Z povrchu odebereme přebytečný tuk.

4

Podáváme horké.

Poznámka

Voda musí být horká.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept