Červené kari rogan još - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené kari rogan još
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35059 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
4 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
0,3 kávová lžička | Garam masala |
1 kg | Hovězí maso zadní |
2 g | Hřebíček |
1,3 dl | Jogurt nízkotučný |
0,5 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín římský |
2 polévková lžíce | Kořeněné máslo Ghee |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 g | Skořice celá |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 107,3mg |
Draslík | 191,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hřebíček, Jogurt nízkotučný, Kardamom, Kmín římský, Koriandr mletý, Paprika mletá sladká, Skořice celá, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Hovězí maso zadní, Kořeněné máslo Ghee, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červené kari rogan još postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme ghí ve velkém ohnivzdorném kastrolu a osmahneme pokrájené hovězí maso do hněda. Vyndáme z kastrolu a necháme stranou. Do hrnce přidáme pokrájenou cibuli a smažíme. Přidáme rozetřený česnek, zázvor, chilli, kardamom, hřebíčky, koriandr, kmín, sůl a papriku do kastrolu a mícháme, dokud nezačne vonět. |
2 | Maso dáme zpět do kastrolu a vše podusíme 3 minuty. Vmícháme postupně jogurt, přidáme skořicovou kůru a horkou vodu a opepříme. |
3 | Zakryjeme kastrol pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 75 minut, dokud nebude maso měkké. Poté vyndáme a zahodíme skořicovou kůru a vmícháme garam masalu. Z povrchu odebereme přebytečný tuk. |
4 | Podáváme horké. |
Poznámka
Voda musí být horká.