Ledový salát s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledový salát s tuňákem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3506 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 špetka | Bazalka |
0,5 hrnek | Fazolové klíčky |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Olivy černé |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Provensálské koření |
6 ks | Rajčata Cherry |
1 ks | Salát ledový |
300 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 507,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Fazolové klíčky, Paprika červená, Salát ledový, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Provensálské koření, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledový salát s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Ledový salát omyjeme a natrháme na kousky, poklademe tuňákem, nakrájenou paprikou, olivami, fazolovými klíčky a rajčátky. |
2 | Smícháme ve sleničce balzamikový ocet, olej a provensálské koření. |
3 | Lehce salát promícháme, pokapeme zálivkou a přidáme bazalku. |
4 | Podáváme vychlazený. |