Slovácký guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovácký guláš
Slovácký guláš
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35060 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Brambory |
4 ks | Cibule |
300 g | Hovězí maso přední |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
250 g | Klobása - Čabajka |
2 kávová lžička | Majoránka |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
2 špetka | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 55,3mg |
Draslík | 405,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí maso přední, Majoránka, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Klobása - Čabajka, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slovácký guláš postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, pepř a za častého míchání pečeme 20 minut, aby se zatáhlo maso. Posypeme sladkou paprikou, zalijeme vodou, přiklopíme poklicí, vložíme do trouby, kde pečeme asi 40 minut. |
2 | Klobásu nakrájíme na kolečka, papriku na tenké plátky, vytáhneme hrnec z trouby a připravené suroviny přimícháme k masu. Zamícháme, zalijeme vodou, vrátíme zpátky dopéct na 20 minut. |
3 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přimícháme kečup, přidáme do hrnce s masem a na sporáku pod poklicí dovaříme ještě 20 minut. |
4 | Uvařený guláš posypeme majoránkou a nadrobno nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Slovácký guláš podáváme na teplém hlubokém talíři s a pečenými chlebíčky.