Recept

Pohanková kaše s čerstvou zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35061

Ingredience

80 g Brokolice
100 g Celer bulvový
80 g Květák
100 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
100 g Pastinák
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř bílý
450 g Pohanka
4 ks Rajčata
2 špetka Sůl
1 kávová lžička Sůl mořská
7,5 dl Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 179kJ
25% Sacharidy 90 g
90% Tuky 68 g
33% Sodík 653 mg
26% Bílkoviny 14 g

Pohanková kaše s čerstvou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Pohanku dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme vařící vodou, přimícháme mořskou sůl a pod pokličkou necháme dojít 30 minut.

2

Zeleninu: mrkev, celer, pastinák, brokolici, květák, česnek a rajčata očistíme a omyjeme. Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo a dáme do mísy. Květák s brokolicí rozdělíme na malé růžičky, česnek rozetřeme. Rajčata pokrájíme na plátky. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.

3

Zeleninu pokapeme kvalitním olivovým olejem, přidáme sůl, bílý pepř a důkladně promícháme.

4

Pohankovou kaši smícháme se zeleninou, rozdělíme porce na talíře, ozdobíme kolečky rajčat, posypeme pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept