Recept

Ravioli se špenátem a ricottou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 35069

Ingredience

1 hrst Sýr Parmezán
1 l Voda pitná
Těsto pro výrobu vaječných těstovin
300 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
Nádivka
1 špetka Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
25 g Sýr Parmezán
200 g Sýr Ricotta
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
175 g Špenát listový čerstvý
Omáčka
50 g Máslo čerstvé
250 ml Smetana čerstvá ke šlehání
50 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 904 kcal
Kilojoule 3 782kJ
17% Sacharidy 61 g
78% Tuky 59 g
44% Sodík 880 mg
60% Bílkoviny 34 g

Ravioli se špenátem a ricottou postup přípravy receptu:

1

Připravíme nádivku. V pánvi necháme zpěnit máslo, vmícháme očištěné listy špenátu nakrájené na kousky. Dochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání vaříme 7 minut, dokud nezměkne. Přivedeme k bodu varu a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se voda vyvaří a špenát je poměrně suchý.

2

Špenát smícháme v míse s ricottou, nastrouhaným parmezánem a muškátovým oříškem. Dochutíme solí a pepřem. Poté vložíme vejce a dobře promícháme.

3

Vyválíme 50 cm dlouhý plát těsta. Vytvoříme podél jednoho okraje těsta v pravidelných rozestupech 12 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku.

4

Těsto obalíme kolem nádivky tak, abychom vytlačili veškerý vzduch. Mírně poprášíme hladkou moukou.

5

Pomocí zvlněného krájecího kolečka vyřízneme malé čtverečky naplněné nádivkou.

6

Ravioli rozložíme v jedné vrstvě na pomoučenou utěrku a zatímco postup opakujeme se zbývajícím těstem, necháme již hotové ravioli oschnout.

7

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut.

8

Mezitím připravíme omáčku. Rozehřejeme máslo, vlijeme smetanu a přisypeme nastrouhaný parmezán. Za stálého míchání zahříváme, dokud se sýr nerozpustí. Dochutíme solí a pepřem.

9

Uvařené ravioli slijeme, smícháme s omáčkou a ihned servírujeme posypané nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept