Ravioli se špenátem a ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli se špenátem a ricottou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 35069 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Sýr Parmezán |
1 l | Voda pitná |
Těsto pro výrobu vaječných těstovin | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nádivka | |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
175 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
25 g | Sýr Parmezán |
200 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vejce slepičí |
Omáčka | |
50 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 317,4mg |
Draslík | 402,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Parmezán, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí, Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli se špenátem a ricottou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme nádivku. V pánvi necháme zpěnit máslo, vmícháme očištěné listy špenátu nakrájené na kousky. Dochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání vaříme 7 minut, dokud nezměkne. Přivedeme k bodu varu a za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se voda vyvaří a špenát je poměrně suchý. |
2 | Špenát smícháme v míse s ricottou, nastrouhaným parmezánem a muškátovým oříškem. Dochutíme solí a pepřem. Poté vložíme vejce a dobře promícháme. |
3 | Vyválíme 50 cm dlouhý plát těsta. Vytvoříme podél jednoho okraje těsta v pravidelných rozestupech 12 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku. |
4 | Těsto obalíme kolem nádivky tak, abychom vytlačili veškerý vzduch. Mírně poprášíme hladkou moukou. |
5 | Pomocí zvlněného krájecího kolečka vyřízneme malé čtverečky naplněné nádivkou. |
6 | Ravioli rozložíme v jedné vrstvě na pomoučenou utěrku a zatímco postup opakujeme se zbývajícím těstem, necháme již hotové ravioli oschnout. |
7 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut. |
8 | Mezitím připravíme omáčku. Rozehřejeme máslo, vlijeme smetanu a přisypeme nastrouhaný parmezán. Za stálého míchání zahříváme, dokud se sýr nerozpustí. Dochutíme solí a pepřem. |
9 | Uvařené ravioli slijeme, smícháme s omáčkou a ihned servírujeme posypané nastrouhaným parmezánem. |