Hovězí na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí na víně
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35070 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
1 kg | Hovězí maso zadní |
2 ks | Hřebíček |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
4 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
0,8 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 828,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hřebíček, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí na víně postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme v hrnci olej a osmahneme pokrájené maso ze všech stran do hněda, vyjmeme ho. Přidáme rozetřený česnek, pokrájené šalotky, bylinky, celer, mrkev, hřebíček a smažíme 5 minut. Na zeleninu položíme maso, přilijeme víno a pod pokličkou dusíme 120 minut, dokud není maso měkké. Vyndáme z hrnce, pokrájíme na plátky a udržujeme teplé. |
2 | Obsah hrnce rozmixujeme, je-li třeba, přilijeme hovězí vývar. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek. |
3 | Plátky masa podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Jako přílohu doporučujeme nové brambory či vařenou zeleninu.