Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 35071

Ingredience

500 g Játra vepřová
1 dl Olej slunečnicový
1 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 dl Smetana sladká 12%
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Vegeta
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 279kJ
1% Sacharidy 4 g
31% Tuky 24 g
15% Sodík 310 mg
35% Bílkoviny 20 g

Játrová sekaná postup přípravy receptu:

1

Vejce 3 ks uvaříme, zchladíme a dáme stranou.

2

Umytá játra pomeleme na strojku na maso, přidáme vegetu, sůl, pepř, rozklepneme 3 ks syrových vajec, olej, na tenké plátky nakrájenou papriku, vylijeme smetanu a rukou pořádně promícháme.

3

Uvařená vejce oloupeme, nakrájíme na větší kostky, přimícháme je k játrům, opatrně lžíci promícháme, vylijeme do sádlem vymazané formy srnčí hřbet a v předehřáté troubě pečeme přibližně 50 minut.

4

Upečenou sekanou dáme do ledničky, aby ztuhla.

Poznámka

K játrové sekané je dobrá jako příloha bramborová kaše a pikantní zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept