Játrová sekaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrová sekaná
Játrová sekaná
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35071 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
500 g | Játra vepřová |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 dl | Smetana sladká 12% |
2 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Vegeta |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 373,6mg |
Draslík | 246,1mg |
Vláknina | 363,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana sladká 12%, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrová sekaná postup přípravy receptu:
1 | Vejce 3 ks uvaříme, zchladíme a dáme stranou. |
2 | Umytá játra pomeleme na strojku na maso, přidáme vegetu, sůl, pepř, rozklepneme 3 ks syrových vajec, olej, na tenké plátky nakrájenou papriku, vylijeme smetanu a rukou pořádně promícháme. |
3 | Uvařená vejce oloupeme, nakrájíme na větší kostky, přimícháme je k játrům, opatrně lžíci promícháme, vylijeme do sádlem vymazané formy srnčí hřbet a v předehřáté troubě pečeme přibližně 50 minut. |
4 | Upečenou sekanou dáme do ledničky, aby ztuhla. |
Poznámka
K játrové sekané je dobrá jako příloha bramborová kaše a pikantní zeleninový salát.