Pohanka se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohanka se žampiony
Pohanka se žampiony
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35073 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
400 g | Pohanka |
4 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
7,5 dl | Voda pitná |
170 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 416,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kerblík, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř citronový, Pohanka, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohanka se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Pohanku dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, pak ji dáme do hrnce, zalijeme vařící vodou, přimícháme mořskou sůl a pod pokličkou necháme dojít 30 minut. Očištěnou a omytou jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka. Žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupaný česnek rozetřeme. Rajčata omyjeme a okrájíme na osminky. Omytý kerblík nakrájíme nadrobno. |
2 | V pánvi na oleji s máslem zpěníme jarní cibulku, přidáme k ní žampiony, osolíme je, okořeníme citronovým pepřem a dusíme. Když se z nich po chvilce odpaří voda, krátce je s cibulkou osmažíme dozlatova. |
3 | Do pohanky zamícháme žampiony. Každou porci ozdobíme rajčaty, posypeme kerblíkem a podáváme. |