Recept

Ravioli s krabím masem a citrónovou šťávou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 35075
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

90 g Máslo čerstvé
20 cl Šťáva citrónová
Těsto pro výrobu vaječných těstovin
2 kávová lžička Chilli paprička
300 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
Nádivka
1 špetka Chilli koření mleté
2 špetka Citronová kůra
175 g Krabí maso mražené
175 g Mascarpone
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
Ravioli s krabím masem a citrónovou šťávou
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 993kJ
16% Sacharidy 56 g
57% Tuky 43 g
32% Sodík 631 mg
45% Bílkoviny 25 g

Ravioli s krabím masem a citrónovou šťávou postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme nádivku. Mascarpone vložíme do misky a smícháme s krabím masem, pokrájenou petrželí, nastrouhanou citrónovou kůrou a mletou chilli papričkou. Dochutíme solí a pepřem. Vše smícháme.

2

Vyválíme 50 cm dlouhý plát těsta.

3

Pomocí hranaté formičky se zvlněným okrajem vyřízneme z každého kusu těsta 8 čtverečků. Do středu poloviny všech čtverečků vložíme nádivku. Okraje těsta kolem nádivky potřeme trochou vody, zakryjeme prázdným čtverečkem těsta a okraje k sobě přimáčkneme.

4

Ravioli umístíme na pomoučenou utěrku, lehce posypeme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme.

5

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut. Mezitím necháme zpěnit máslo, přilijeme citrónovou šťávu a zvolna ohřejeme.

6

Hotové ravioli slijeme, pokapeme horkým citrónovým máslem a můžeme servírovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept