Jednoduchý recept

Krémová cibulačka s česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 35076
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

5 stroužek Česnek
5 ks Cibule
1 l Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej stolní
0,5 g Pepř černý mletý
50 ml Smetana 12% (konzumní)
2 g Sůl
50 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 855kJ
5% Sacharidy 17 g
17% Tuky 12 g
43% Sodík 860 mg
14% Bílkoviny 8 g

Krémová cibulačka s česnekem postup přípravy receptu:

1

Ve vyšším, nejlépe 2litrovém kastrůlku rozehřejeme máslo s olejem, ve kterém restujeme 20 minut na větší kousky nakrájenou cibuli. Potom přidáme oloupané a na silnější plátky nakrájené stroužky česneku. Cibuli s česnekem restujeme zvolna ještě 10 minut tak, aby směs nezhnědla, nezhořkla a neztratila svou vůni.

2

Po orestování cibule s česnekem směs zaprášíme lžící hladké mouky, promícháme a osmažíme. Tím vytvoříme cibulovo-česnekovou jíšku. Do této jíšky přidáme horký vývar a přibližně dalších 30 minut na mírném ohni povaříme.

3

Uvařenou cibulovou polévku můžeme rozmixovat, přilejeme trochu sladké smetany nebo šlehačky, osolíme a opepříme.

4

Podáváme s osmaženým, na kostičky nakrájeným chlebem, bílým pečivem nebo krutony. Můžeme přidat nakrájenou zelenou nať, jarní cibulky a špetku sladké nebo pálivé červené papriky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept