Recept

Kapucínský pudink se svařeným vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35077

Ingredience

210 g Cukr moučkový
40 g Kakao
70 g Máslo čerstvé
80 g Ořechy vlašské
80 g Piškoty dětské
1 polévková lžíce Rum
8 ks Vaječný bílek slepičí
8 ks Vaječný žloutek slepičí
Na formu
20 g Máslo čerstvé
20 g Strouhanka
Víno
1 ks Citronová kůra
100 g Cukr krupice
2 ks Hřebíček
1 ks Skořice celá
0,3 l Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,027 kcal
Kilojoule 4 298kJ
31% Sacharidy 113 g
67% Tuky 50 g
10% Sodík 202 mg
47% Bílkoviny 27 g

Kapucínský pudink se svařeným vínem postup přípravy receptu:

1

Máslo utřeme se 150 g cukru, přidáme postupně žloutky a důkladně vymícháme. Přidáme kakao se zbytkem cukru, třeme a přilijeme rum. Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy a rozdrobené piškoty.

2

Těsto přemístíme do vymazané a vysypané formy, uzavřeme a dáme vařit do hrnce s vroucí vodou. Puding vaříme cca 60 minut. Hotový vyklopíme, přelijeme svařeným červeným vínem a podáváme.

3

Víno svaříme s cukrem, celou skořicí, kouskem citronové kůry a hřebíčkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept