Kapucínský pudink se svařeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapucínský pudink se svařeným vínem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 35077 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
210 g | Cukr moučkový |
40 g | Kakao |
70 g | Máslo čerstvé |
80 g | Ořechy vlašské |
80 g | Piškoty dětské |
1 polévková lžíce | Rum |
8 ks | Vaječný bílek slepičí |
8 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na formu | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Strouhanka |
Víno | |
1 ks | Citronová kůra |
100 g | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
1 ks | Skořice celá |
0,3 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 767,4mg |
Draslík | 420,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Rum, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Strouhanka, Citronová kůra, Cukr krupice, Hřebíček, Skořice celá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Máslo čerstvé, Piškoty dětské, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapucínský pudink se svařeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme se 150 g cukru, přidáme postupně žloutky a důkladně vymícháme. Přidáme kakao se zbytkem cukru, třeme a přilijeme rum. Zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy a rozdrobené piškoty. |
2 | Těsto přemístíme do vymazané a vysypané formy, uzavřeme a dáme vařit do hrnce s vroucí vodou. Puding vaříme cca 60 minut. Hotový vyklopíme, přelijeme svařeným červeným vínem a podáváme. |
3 | Víno svaříme s cukrem, celou skořicí, kouskem citronové kůry a hřebíčkem. |