Lasagne se špenátem a ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne se špenátem a ricottou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 35078 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Lasagne |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Ricotta |
450 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Gruyére |
3 l | Voda pitná |
120 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 41,6mg |
Draslík | 679,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Gruyére, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lasagne, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne se špenátem a ricottou postup přípravy receptu:
1 | Špenát, omytý a nakrájený na kousky, dáme do pánve a vaříme asi 5 minut, dokud nezvadne, pak ho scedíme, vymačkáme od vody a dáme stranou do misky. Uvaříme lasagne v osolené vodě, dokud nezměknou, asi tak 10 minut, pak je scedíme a osušíme papírovými utěrkami. |
2 | Připravíme zapékací mísu, vymažeme trochou másla, smícháme špenát, sýr, ricottu, zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. |
3 | Dno zapékací mísy pokryjeme těstovinou, potřeme ji špenátovou směsí, takto opakujeme vrstvení. Zakončíme směsí ze špenátu, pokapeme zbylým rozehřátým máslem a pečeme 35 minut, až je povrch zlatohnědý. |