Kávový pudink se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kávový pudink se šlehačkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35079 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
40 g | Káva mletá |
80 g | Mandle |
80 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Smetana čerstvá ke šlehání |
90 g | Strouhanka |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
0,4 l | Voda pitná |
Na formu | |
---|---|
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 582,3mg |
Draslík | 557,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 649,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Káva mletá, Mandle, Strouhanka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana čerstvá ke šlehání, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kávový pudink se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Mletou kávu vsypeme do 3/8 l vroucí vody a ihned odstavíme. Po chvíli ji scedíme přes husté síto a přelijeme jí 80 g strouhanky. Mezitím utřeme v míse máslo s cukrem, žloutky a vanilkou. Přidáme namočenou strouhanku, tuhý sníh ušlehaný z bílků, neloupané strouhané mandle a zbytek suché strouhanky. |
2 | Pudinkovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou, vlijeme těsto, formu uzavřeme a vložíme do většího hrnce s vroucí vodou. Pudink vaříme v páře cca 60 minut. Poté opatrně vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme s ušlehanou sladkou smetanou. |