Recept

Pečené jehněčí na rozmarýnu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 35080
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

100 g Anglická slanina
5 g Bobkový list
0,5 kg Brambory
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kg Jehněčí kýta
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový extra panenský
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 757 kcal
Kilojoule 3 168kJ
4% Sacharidy 14 g
83% Tuky 62 g
18% Sodík 357 mg
62% Bílkoviny 35 g

Pečené jehněčí na rozmarýnu postup přípravy receptu:

1

Maso umyjeme, necháme vcelku, prošpikujeme na plátky nakrájeným česnekem a položíme na sádlem vymaštěný pekáč. Na pánvičce zahřejeme olej, máslo, posypeme mletou paprikou a polijeme maso na pekáči.

2

Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, bobkový list, rozmarýn, na plátky nakrájenou slaninu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme přibližně 80 minut.

3

Vytáhneme maso z trouby, přidáme na silnější kolečka nakrájené brambory a vrátíme ještě na 40 minut dopéct.

Poznámka

Pečené jehněčí podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem. Na talíři ozdobíme rozmarýnem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept