Hořící pudink s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořící pudink s mandlemi
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35081 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
140 g | Cukr moučkový |
170 g | Mandle |
140 g | Máslo čerstvé |
30 g | Pomerančová kůra |
30 ml | Rum |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na formu | |
---|---|
20 g | Mandle |
20 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 603,3mg |
Draslík | 516,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 13,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Mandle, Pomerančová kůra, Rum, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hořící pudink s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Máslo dobře utřeme, přidáme cukr, postupně žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, sekanou v cukru naloženou pomerančovou kůru a mícháme cca 30 minut. Poté přidáme 140 g loupaných strouhaných mandlí, tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbytek loupaných, nahrubo nasekaných mandlí. |
2 | Pudinkovou formu vymažeme máslem, vysypeme sekanými mandlemi, vlijeme těsto, uzavřeme a v páře vaříme cca 60 minut. |
3 | Hotový pudink vyklopíme na mísu, přelijeme rumem, zapálíme a hořící servírujeme na stůl. |