Zapečené marocké brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 62 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené marocké brambory
Celkový čas: | 62 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 42 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 35082 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
850 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
50 g | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Kmín celý |
70 ml | Limetková šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
800 ml | Vývar slepičí |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
2 ks | Chilli paprička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Citronová kůra, Kmín celý, Limetková šťáva, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana, Chilli paprička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené marocké brambory postup přípravy receptu:
1 | V zapékací míse rozehřejeme olej, vložíme červené cibule nakrájené na kolečka, rozsekané chilli papričky, rozetřený česnek, kmín a smažíme 2 minuty, aby se uvolnilo aroma. |
2 | Mezitím předehřejeme troubu na 200 ˚C. Vložíme brambory nakrájené na 5mm plátky, přidáme citronovou kůru, limetkovou šťávu, přilijeme kuřecí vývar, osolíme, opepříme a pečeme v troubě 40 minut, až brambory a zelenina nezměknou. |
3 | Vyndáme z trouby, rozdělíme na talíře a porce ozdobíme nasekanou pažitkou a zakysanou smetanou. |