Jednoduchý recept

Suflé špenátové

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 41 minut
Doba přípravy: 3 minut
Doba vaření: 38 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 35086

Ingredience

255 ml Mléko plnotučné
30 g Mouka polohrubá
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sýr Eidam cihla - výběr 60%
100 g Sýr Niva (Rokfór)
4 ks Vejce slepičí
30 g Česnekové máslo
450 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 373kJ
4% Sacharidy 14 g
21% Tuky 16 g
28% Sodík 562 mg
34% Bílkoviny 19 g

Suflé špenátové postup přípravy receptu:

1

Čerstvý špenát omyjeme, vložíme do pánve a vaříme asi 5 minut na ztlumeném plameni, scedíme, vymačkáme z něj vodu, nakrájíme na kousky a dáme stranou.

2

Troubu zapneme na 180 ˚C. Vymažeme formu na suflé, vysypeme ji sýrem eidamem, postavíme na stranu. V pánvi rozehřejeme máslo, mléko, přisypeme mouku, ohříváme a mícháme, dokud se nezačne vařit, vaříme asi 3 minuty. Dáme do větší mísy, k tomu přidáme nakrájený špenát, postupně vlijeme žloutky, bílky ušleháme do tuha, nivu, osolíme, opepříme a vmícháme do směsi.

3

Směs přendáme do formy, kterou už jsme připravili, posypeme zbytkem nivy a pečeme asi 30 minut, dokud těsto nevzejde a mírně neztuhne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept