Svíčkové řezy na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčkové řezy na česneku
Svíčkové řezy na česneku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35087 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
500 g | Hovězí svíčková |
1 dl | Olej olivový |
2 dl | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 175,2mg |
Draslík | 546,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí svíčková, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčkové řezy na česneku postup přípravy receptu:
1 | Umyté maso nakrájíme přes vlákno na 1 cm hrubé plátky. Na prkénku přes fólii řezy rukou naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, hořčicí, osolíme, opepříme, naskládáme do nádoby, zalijeme 1 dl olivovým olejem a necháme v chladu na 30 minut uležet. |
2 | Uležené řezy obalíme ve vajíčku a strouhance a na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova osmažíme. |
Poznámka
Svíčkové řezy podáváme se šťouchanými brambory a ozdobíme na tenké kolečka nakrájeným pórkem.