Nadívaná slepice s kápií - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívaná slepice s kápií
Nadívaná slepice s kápií
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35089 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
3 ks | Houska celorzrnná sezamová |
150 g | Játra vepřová |
100 g | Kapie sterilovaná |
2 kávová lžička | Majoránka drhnutá sušená |
80 g | Máslo |
2 dl | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
150 g | Sádlo škvařené |
80 g | Slanina vepřová |
1,5 kg | Slepice bez drobů |
2 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 408,2mg |
Draslík | 395,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra vepřová, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kapie sterilovaná, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Houska celorzrnná sezamová, Majoránka drhnutá sušená, Máslo, Pepř černý celý, Slepice bez drobů nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívaná slepice s kápií postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme a dáme vychladnout. Housky namočíme do mléka. |
2 | Do hrnce dáme na malé kostky nakrájenou slaninu. Přidáme nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, nadrobno nařezané houby, játra, nakrájenou petrželovou nať, osolíme, opepříme. Na mírném ohni za častého míchání podusíme. Na konci dušení přidáme majoránku. |
3 | V misce rozšleháme máslo, přidáme vymačkané housky, dušenou směs, oloupaná a nakrájená vejce, přidáme kapii a dobře lžíci promícháme. |
4 | Omytou a očištěnou slepici dobře osolíme, naplníme nádivkou, otvor zašijeme. Položíme na sádlem vymaštěný pekáč, podlijeme vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 80 minut. |