Recept

Nadívaná slepice s kápií

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 35089
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
100 g Houby čerstvé
3 ks Houska celorzrnná sezamová
150 g Játra vepřová
100 g Kapie sterilovaná
2 kávová lžička Majoránka drhnutá sušená
80 g Máslo
2 dl Mléko polotučné
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Sádlo škvařené
80 g Slanina vepřová
1,5 kg Slepice bez drobů
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 606kJ
3% Sacharidy 10 g
73% Tuky 55 g
35% Sodík 699 mg
38% Bílkoviny 21 g

Nadívaná slepice s kápií postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme a dáme vychladnout. Housky namočíme do mléka.

2

Do hrnce dáme na malé kostky nakrájenou slaninu. Přidáme nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, nadrobno nařezané houby, játra, nakrájenou petrželovou nať, osolíme, opepříme. Na mírném ohni za častého míchání podusíme. Na konci dušení přidáme majoránku.

3

V misce rozšleháme máslo, přidáme vymačkané housky, dušenou směs, oloupaná a nakrájená vejce, přidáme kapii a dobře lžíci promícháme.

4

Omytou a očištěnou slepici dobře osolíme, naplníme nádivkou, otvor zašijeme. Položíme na sádlem vymaštěný pekáč, podlijeme vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 80 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept