Recept

Vepřové žebírko na feferonkách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 35091

Ingredience

1 ks Cibule
3 ks Feferony
2 polévková lžíce Hořčice
150 g Lečo sterilované
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Slanina vepřová
250 g Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřové kotlety
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,066 kcal
Kilojoule 4 461kJ
3% Sacharidy 11 g
115% Tuky 86 g
39% Sodík 786 mg
105% Bílkoviny 59 g

Vepřové žebírko na feferonkách postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kotletu rozdělíme na 4 porce, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, trochu naklepeme, nařízneme kraje a na rozpáleném sádle z obou stran opečeme.

2

Hotové kotlety vybereme z výpeku a na něm osmažíme na tenké kolečka nakrájenou cibuli na tenké proužky nakrájenou slaninu, nasekané feferonky, na kolečka česnek, na pásky nakrájenou papriku, vylijeme lečo, všechno chvilku podusíme. Na směs položíme kotlety, zalijeme smetanou a necháme projít varem.

3

Do hotového jídla nakonec přidám nasekanou petrželovou nať.

Poznámka

Vepřové kotlety podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept