Kachní prsa s malinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa s malinami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 35092 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Kachní prsa |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Malinová omáčka | |
---|---|
45 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
250 g | Maliny |
3 g | Pepř černý mletý |
80 ml | Pomerančová šťáva |
5 g | Sůl |
150 ml | Víno portské |
75 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 192,5mg |
Draslík | 860,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Cukr krupice, Maliny, Pomerančová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Pepř černý mletý, Maizena - kukuřičný škrob, Pepř černý mletý, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa s malinami postup přípravy receptu:
1 | Malinová omáčka: do hrnce nalijeme portské, odměřené množství vody, přidáme cukr, přivedeme k varu a mícháme, až se cukr rozpustí. Přidáme maliny a znovu přivedeme k varu. Přikryjeme a velmi zvolna 5 minut povaříme. |
2 | Prolisujeme přes silonové síto. Tekutinu nalijeme zpět do hrnce a opět přivedeme k varu. Pomerančovou šťávu smícháme s kukuřičnou moučkou, nalijeme do hrnce k malinám, přivedeme k varu a mícháme, až zhoustne. Podle chuti nepatrně osolíme, opepříme a odstavíme stranou. |
3 | Kůží na kachních prsou křížem nařízneme a vetřeme do nich sůl a pepř. Prsa dáme 10 cm pod horký gril a z každé strany je 8 minut grilujeme, aby kůže byla křupavá, maso měkké, ale uvnitř ještě narůžovělé. |
4 | Hotová kachní prsa položíme kůží vzhůru na prkénko a nakrájíme je na plátky, které upravíme do vějíře na nahřáté talíře. Každou porci zalijeme malým množstvím malinové omáčky, zbylou omáčku podáváme zvlášť. |