Kachní prsa s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa s červeným vínem
Kachní prsa s červeným vínem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 35093 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
125 ml | Hovězí vývar základní |
1 kg | Kachní prsa |
25 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
125 ml | Víno červené |
Marináda | |
---|---|
5 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
5 g | Rozmarýn sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 200,0mg |
Draslík | 793,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno červené, Česnek, Rozmarýn sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Marináda: smícháme plátky česneku, ocet a rozmarýn. Nařízneme |
2 | kůži kachních prsou a potřeme je marinádou. Necháme 30 minut chladit. |
3 | Kachní prsa položíme kůží dolů na pánev, přilijeme marinádu a 5-7 minut je podusíme. Otočíme a podusíme dalších 5 minut. |
4 | Do pánve přidáme víno a vývar zprudka svaříme dohusta. Přidáme rajský protlak, citronovou šťávu a prohřejeme. |
5 | Omáčku odstavíme a zašleháme do ní studené máslo. Jak se bude máslo rozehřívat, omáčka zhoustne. Ochutnáme ji, přisolíme a připepříme. |
6 | Kachní prsa nakrájíme na plátky a upravíme na vyhřáté talíře. Zalijeme je omáčkou, posypeme nasekanou rozmarýnou a servírujeme. |