Kachní prsa po thajsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa po thajsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35094 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibulka jarní |
250 g | Hrachové lusky |
1 kg | Kachní prsa |
125 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Marináda | |
---|---|
20 g | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Pomerančová kůra |
40 ml | Pomerančová šťáva |
5 g | Sůl |
25 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 192,5mg |
Draslík | 907,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hrachové lusky, Olej slunečnicový, Chilli paprička, Cukr krupice, Ocet vinný červený, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Mrkev kořen, Maizena - kukuřičný škrob, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa po thajsku postup přípravy receptu:
1 | Marináda: Smícháme sójovou omáčku, ocet, strouhaný zázvor, chilli papričku, pomerančovou šťávu a kůru, olivový olej, maizenu, cukr, podle chuti sůl a pepř. |
2 | Proužky kachního masa promícháme s marinádou, přikryjeme a necháme nejméně 10 minut stát. |
3 | Maso vyndáme z marinády a necháme dobře okapat. Marinádu uchováme. |
4 | Rozpálíme olej, přidáme kachní nudličky a prudce je 5 minut smažíme. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a průběžně promícháváme a ještě 3 minuty smažíme. Na závěr přidáme kousky cibulky, hráškové lusky a vše asi 2 minuty prohřejeme. |
5 | Do pánve přilijeme marinádu a směs prudce zahříváme asi 2 minuty, až maso změkne. Podáváme teplé. |