Recept

Kachní prsa v marinádě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 35095

Ingredience

100 g Fazolové klíčky
1 kg Kachní prsa
250 g Kukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
25 g Sezam - semena
Marináda
1 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Olej sezamový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
3 g Pepř černý mletý
200 ml Pomerančová šťáva
5 g Sůl
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
20 g Zázvor celý
1 polévková lžíce Zázvor mletý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 045kJ
5% Sacharidy 20 g
28% Tuky 21 g
32% Sodík 633 mg
96% Bílkoviny 54 g

Kachní prsa v marinádě postup přípravy receptu:

1

Marináda: smícháme pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, sezamový olej, rýžové víno, med, strouhaný čerstvý zázvor, drcený česnek, mletý zázvor, podle chuti sůl a pepř.

2

Uděláme do kachních prsíček šikmé zářezy, obalíme je marinádou,

3

otočíme a necháme 30 minut v chladničce marinovat.

4

Prsíčka vyjmeme z marinády (marinádu uchováme). Rozpálíme olej, maso do něj vložíme a zprudka 10-12 minut doměkka smažíme a mícháme. Vmícháme marinádu a zvolna ji 2-3 minuty necháme svařit.

5

Před podáváním porce prsíček nakrájíme na plátky a rozdělíme je na talíře. Maso zalijeme horkou šťávou, obložíme ohřátou kukuřicí, ozdobíme fazolovými klíčky a praženými sezamovými semínky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept