Kachní prsa v marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa v marinádě
Kachní prsa v marinádě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 35095 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Fazolové klíčky |
1 kg | Kachní prsa |
250 g | Kukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
25 g | Sezam - semena |
Marináda | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Pomerančová šťáva |
5 g | Sůl |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
20 g | Zázvor celý |
1 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 192,5mg |
Draslík | 957,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové klíčky, Olej slunečnicový, Sezam - semena, Česnek, Med včelí, Olej sezamový, Pomerančová šťáva, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor celý, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Kukuřičné paličky v sladkokyselém nálevu, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa v marinádě postup přípravy receptu:
1 | Marináda: smícháme pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, sezamový olej, rýžové víno, med, strouhaný čerstvý zázvor, drcený česnek, mletý zázvor, podle chuti sůl a pepř. |
2 | Uděláme do kachních prsíček šikmé zářezy, obalíme je marinádou, |
3 | otočíme a necháme 30 minut v chladničce marinovat. |
4 | Prsíčka vyjmeme z marinády (marinádu uchováme). Rozpálíme olej, maso do něj vložíme a zprudka 10-12 minut doměkka smažíme a mícháme. Vmícháme marinádu a zvolna ji 2-3 minuty necháme svařit. |
5 | Před podáváním porce prsíček nakrájíme na plátky a rozdělíme je na talíře. Maso zalijeme horkou šťávou, obložíme ohřátou kukuřicí, ozdobíme fazolovými klíčky a praženými sezamovými semínky. |