Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35101

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
1,5 kávová lžička Droždí sušené
150 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
45 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1,5 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 183kJ
13% Sacharidy 48 g
8% Tuky 6 g
7% Sodík 146 mg
14% Bílkoviny 8 g

Anglické mětynky postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku se sušeným droždím, cukrem a solí. Přidáme máslo a směs rozemneme na drobenku. Přilijeme mléko a 150 ml vlažné vody. Vypracujeme hladké, vláčné těsto, které hněteme ještě 10 minut.

2

Těsto vložíme do mísy vymazané olejem, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu.

3

Na pracovní desce těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 8 dílů. Vytvarujeme bochánky, které urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem. Každý bochánek uprostřed propíchneme rukojetí vařečky, kterou několikrát otočíme. Povrch ještě propícháme vidličkou. Bochánky přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme 20 minut dokynout.

4

Před pečením mětynky mírně poprášíme hladkou moukou a pečeme v silně vyhřáté troubě 15-20 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Poznámka

Na poprášení bochánků použijeme asi 1 lžíci mouky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept