Recept

Bochánky se sušeným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 35104
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

6 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
7 g Droždí sušené
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
60 g Máslo čerstvé
75 g Meruňky sušené
240 ml Mléko polotučné
500 g Mouka žitná bílá
1 špetka Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
75 g Švestky sušené
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
1 polévková lžíce Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
1 polévková lžíce Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 249kJ
28% Sacharidy 102 g
15% Tuky 11 g
7% Sodík 132 mg
15% Bílkoviny 8 g

Bochánky se sušeným ovocem postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku se sušeným droždím, kořením, solí a cukrem. Přidáme máslo a směs rozemneme na drobenku. Postupně přiléváme vlažné mléko a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Hněteme asi 10 minut, vytvarujeme do koule a vložíme do mísy potřené olejem. Pod čistou utěrkou necháme kynout 1 hodinu.

2

Na pracovní desce těsto znovu prohněteme a přitom do něj zapracujeme nakrájené sušené ovoce.

3

Těsto rozdělíme na 12 dílů, zakulatíme je a urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme 30 minut dokynout.

4

Bochánky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut.

5

V misce smícháme moučkový cukr s vanilkovou trestí a lžící studené vody. Polevou potřeme teplé bochánky a necháme vychladnout.

Poznámka

Připravíme asi 12 kousků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept