Sardinské ravioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinské ravioli
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 35108 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1,5 l | Voda pitná |
Těsto pro výrobu vaječných těstovin | |
---|---|
300 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nádivka | |
400 g | Brambory |
1 hrst | Máta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
65 g | Sýr Parmezán |
75 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 320,7mg |
Draslík | 535,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 691,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí, Brambory, Máta, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinské ravioli postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si nádivku. Brambory si pokrájíme a vaříme 20 minut doměkka. Uvařené brambory slijeme a v míse rozmačkáme na kaši. Necháme vychladnout a poté přimícháme parmezán s ricottou, žloutek, mátu natrhanou na kousky a šafrán. Dochutíme solí a pepřem. |
2 | Z uvedených surovin vypracujeme těsto, vyválíme plát a vykrajujeme zvlněnou formičkou z těsta oválky. Do každého oválku umístíme na jednu polovinu nádivku, druhou polovinu potřeme vodou a přehneme tak, abychom získali půlměsíc. Důkladně stlačíme k sobě. Těstoviny rozložíme, posypeme trochu moukou a necháme oschnout. |
3 | Těstoviny si uvaříme v osolené vodě 5 minut. |
4 | Mezitím v pánvi necháme vzpěnit máslo. Uvařené těstoviny slijeme a umístíme do pekáče. Zalijeme rozehřátým máslem a posypeme nastrouhaným parmezánem. Pečeme 15 minut při 190 stupních dozlatova. Před podáváním necháme 5 minut odstát. |