Špagety s masovými koulemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s masovými koulemi
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35112 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Estragon |
450 g | Hovězí maso mleté |
2 dl | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko polotučné |
25 g | Mouka pšeničná celozrnná |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
450 g | Špagety |
150 g | Strouhanka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 752,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 333,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr třtinový, Estragon, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná), Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná celozrnná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s masovými koulemi postup přípravy receptu:
1 | Strouhanku nasypeme do misky, přidáme mléko a dáme 30 minut stranou, aby se vsáklo. |
2 | Rozpustíme v pánvi polovinu másla, přidáme mouku a smažíme 2 minuty. Přiléváme postupně hovězí vývar a pět minut povaříme. Vmícháme pokrájená rajčata, cukr, rajčatový protlak a estragon. Osolíme čtvrt lžičkou soli a povaříme 25 minut. |
3 | Ve větší míse smícháme maso, pokrájenou cibuli, papriku a mlékem nasáklou strouhanku a osolíme čtvrt lžičkou soli. Z hmoty utvoříme 14 koulí. Rozehřejeme olej v pánvi a zbývající máslo a osmahneme koule do hněda. Poté přeložíme do zapékací mísy, přelijeme rajčatovou směsí z pánve, přikryjeme a zapékáme v předehřáté troubě 25 minut. |
4 | Špagety uvaříme ve vodě s lžičkou solio na skus. Poté přecedíme a necháme okapat. |
5 | Hovězí koule vyndáme z trouby, necháme chvilku zchladnout a podáváme se špagetami. |