Sekaná z pohanky a čočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná z pohanky a čočky
Sekaná z pohanky a čočky
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35114 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Čočka jedlá |
42 g | Droždí |
1,5 kávová lžička | Majoránka |
300 g | Pohanka |
70 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 11,9mg |
Draslík | 844,2mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Čočka jedlá, Droždí, Majoránka, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pohanka, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná z pohanky a čočky postup přípravy receptu:
1 | Promytou pohanku uvaříme v 6 dl vody na kaši. Když přijde k varu, snížíme teplotu a vaříme ji 30 minut. |
2 | Přebranou a promytou čočku zalijeme 4 dl vody a pomalu ji vaříme přibližně 15 minut do poloměkka. Poté pohanku a čočku scedíme z přebytečné vody a dáme do mísy. |
3 | Slaninu pokrájíme na malé kostičky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi si slaninu osmažíme dozlatova, škvarky ze slaniny vyjmeme a dáme k čočce. Na omastek ze slaniny dáme droždí, které za stálého míchání rozpustíme a vysmažíme (droždí je bez vody) a též přidáme k čočce. |
4 | Ještě doložíme nastrouhaný tvrdý sýr, sůl, majoránku, cibuli, prolisovaný česnek. Směs dobře promícháme a utvoříme z ní šišku. Těsto musí být tuhé a suché. Šišku sekané z pohanky a čočky přeneseme do zapékací mísy s pečícím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 50 minut. |
5 | Upečenou sekanou nakrájíme na porce a podáváme ji teplou i studenou. |
Poznámka
K teplé sekané z pohanky a čočky podáváme podle chuti čerstvou zeleninu, bramborovou kaši nebo vařené brambory.