Svíčková na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková na smetaně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35116 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
1 kávová lžička | Hořčice |
450 g | Hovězí svíčková |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
450 g | Těstoviny Rigatoni |
1,5 l | Voda pitná |
175 g | Žampiony čerstvé |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 124,5mg |
Draslík | 543,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 4,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Hovězí svíčková, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Rozpustíme máslo ve velké pánvi a osmahneme hovězí nudličky. Maso vyndáme, dáme do zapékací mísy a udržujeme v teple. |
2 | Do pánve s výpekem přidáme pokrájené houby a povaříme v pánvi cca 3 minuty. Vmícháme zázvor, hořčici, sůl, pepř a vaříme 2 minuty, poté vlijeme smetanu a sherry. Povaříme dvě minuty a přelijeme omáčkou maso. V předehřáté troubě zapékáme maso se smetanou 10 minut na 90 stupňů. |
3 | V mezičase uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou těstoviny s olivovým olejem a snítkou bazalky. Scedíme, necháme okapat a dáme na ohřátou servírovací mísu. Těstoviny podáváme s masem ve smetanové omáčce. |