Recept

Plněná těstovinová roláda

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 250 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 35117
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

1 ks Cibule
75 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
60 ml Sýr Gruyére
60 ml Sýr Parmezán
250 g Sýr Ricotta
1 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
Těsto pro výrobu vaječných těstovin
200 g Mouka pšeničná hladká
0,8 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
Rajská omáčka
1 kávová lžička Bazalka
1 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Mrkev kořen
60 ml Olej olivový
1 kávová lžička Oregano čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 polévková lžíce Rajčatová pasta
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
90 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 846 kcal
Kilojoule 3 540kJ
17% Sacharidy 60 g
70% Tuky 53 g
62% Sodík 1 g
57% Bílkoviny 32 g

Plněná těstovinová roláda postup přípravy receptu:

1

V pánvi necháme vzpěnit polovinu dávky másla a osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Smažíme na mírném ohni 5 minut doměkka.

2

Špenátové listy omyjeme a nakrájíme na kousky. Přidáme je do pánve a dochutíme solí a pepřem. Za častého míchání smažíme 7 minut, abychom měli špenát měkký. Přivedeme k bodu varu a za stálého míchání vaříme tak dlouho, dokud se skoro všechna voda nevypaří a zůstane nám pouze poměrně suchý špenát. Špenátovou směs pokrájíme na drobné kousky a smícháme s ricottou, vejcem a s polovinou nastrouhaného parmezánu a s gruérem. Dochutíme muškátovým oříškem. Vše promícháme.

3

Těsto vypracujeme z uvedených surovin, rozválíme plát a umístíme na čistou utěrku. Potřeme vrstvou špenátu, všechny okraje těsta si ponecháme volné a potřeme je vodou. Pomocí utěrky těsto zavineme do rolády. Po obou neuzavřených stranách k sobě stlačíme, aby se roláda nerozlepovala. Kolem rolády několikrát omotáme utěrku a po obou stranách pevně zavážeme provázkem.

4

Uvedeme do varu vodu ve velkém hrnci a vložíme závitek. Hrnec částečně zakryjeme poklicí a vaříme na mírném ohni 45 minut. Závitek během varu dvakrát otočíme. Uvařený závitek opatrně přendáme na vál. Vál z jedné strany podložíme, aby mohla odtékat voda a necháme vychladnout.

5

Připravíme si rajskou omáčku. Cibuli, mrkev a celer pokrájíme na kousky. V pánvi osmahneme na oleji pokrájený česnek. Smažíme 2 minuty za neustálého míchání. Poté vložíme nakrájenou zeleninu a lístky bazalky, tymiánu a oregana. Smažíme na mírném ohni 6 minut, abychom získali zeleninu měkkou a mírně zlatavou. Přimícháme nakrájená rajčata spolu s rajčatovou pastou a cukrem. Dochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání uvedeme k bodu varu, poté snížíme teplotu a vaříme bez poklice 45 minut na mírném ohni. Občas zamícháme.

6

Rozbalíme roládu a nakrájíme ji na 12 plátků. Rozehřejeme zbývající máslo a vymažeme jím pekáč. Poté do něj vložíme plátky rolády a pokapeme rozehřátým máslem, posypeme nastrouhaným parmezánem a sýrem gruyére. Pečeme 15 minut při 200 stupních dozlatova.

7

Mezitím rozmixujeme rajskou omáčku najemno. Vložíme ji do hrnce, dolijeme vínem tak, aby byla řidší. Omáčku ohříváme tak dlouho, až začne bublat. Plátky rolády podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept