Recept

Jehněčí kýta dušená v pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 35119

Ingredience

120 g Celer bulvový
1 ks Cibule
800 g Jehněčí kýta
120 g Mrkev kořen
80 g Máslo čerstvé
50 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
700 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
3 ks Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 800 kcal
Kilojoule 3 347kJ
5% Sacharidy 17 g
173% Tuky 130 g
14% Sodík 273 mg
69% Bílkoviny 39 g

Jehněčí kýta dušená v pivu postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso očistíme, zbavíme tuku a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, očištěnou mrkev a celer nahrubo nastrouháme.

2

Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, česnek a rozmarýn, promícháme a chvilku smažíme. Poté vložíme maso, osmažíme ho ze všech stran, osolíme, opepříme, přelijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept