Jehněčí kýta dušená v pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta dušená v pivu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35119 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
800 g | Jehněčí kýta |
80 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
700 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
3 ks | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 156,0mg |
Draslík | 825,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Jehněčí kýta, Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta dušená v pivu postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso očistíme, zbavíme tuku a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, očištěnou mrkev a celer nahrubo nastrouháme. |
2 | Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, česnek a rozmarýn, promícháme a chvilku smažíme. Poté vložíme maso, osmažíme ho ze všech stran, osolíme, opepříme, přelijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. |