Jehněčí kýta s majoránkou na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta s majoránkou na pivu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35120 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Jehněčí kýta |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
80 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
60 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
700 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
60 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 191,9mg |
---|---|
Cholesterol | 156,0mg |
Draslík | 594,6mg |
Vláknina | 234,6mg |
Vitamín A | 20,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kýta, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta s majoránkou na pivu postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso očistíme, zbavíme tuku a ze všech stran osmažíme na másle s olejem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, přilijeme pivo. Směs zamícháme a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. |
2 | Poté maso vyjmeme a držíme na teple. Výpek zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve vodě. Omáčku chvilku povaříme. |
Poznámka
1