Daube hovězí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Daube hovězí
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 195 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35121 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
0,5 kávová lžička | Cajunské koření |
2 ks | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kg | Hovězí roštěnka níz. peč. |
6 dl | Hovězí vývar základní |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tabasco |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 71,3mg |
Draslík | 481,4mg |
Vláknina | 946,4mg |
Vitamín A | 55,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Ocet vinný červený, Paprika zelená, Sůl, Tabasco, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Hovězí roštěnka níz. peč., Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cajunské koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Daube hovězí postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme ve velké pánvi olej. Osmahneme pokrájenou cibuli, poté ji vyndáme a dáme stranou. Do pánve přidáme pokrájenou papriku a celer a smažíme, dokud nebude zelenina měkká. Poté vyndáme a dáme stranou. |
2 | Maso obalíme v osolené a opepřené mouce, dáme do pánve a smažíme po všech stranách. Přidáme vývar, vinný ocet, česnek, tabasco, tymián a rajčatový protlak. Vše pozvolna prohřejeme. Vrátíme do pánve cibuli, česnek a papriku, přihodíme bobkové listy a zasypeme cajunským kořením. |
3 | Uvedeme směs do varu, přendáme do trouby a asi 135 minut pečeme. |
4 | Podáváme teplé. |