Jednoduchý recept

Daube hovězí

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 205 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 195 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 35121
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
0,5 kávová lžička Cajunské koření
2 ks Celer - nať
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
6 dl Hovězí vývar základní
60 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tabasco
1 kávová lžička Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 464kJ
3% Sacharidy 9 g
28% Tuky 21 g
18% Sodík 365 mg
51% Bílkoviny 29 g

Daube hovězí postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme ve velké pánvi olej. Osmahneme pokrájenou cibuli, poté ji vyndáme a dáme stranou. Do pánve přidáme pokrájenou papriku a celer a smažíme, dokud nebude zelenina měkká. Poté vyndáme a dáme stranou.

2

Maso obalíme v osolené a opepřené mouce, dáme do pánve a smažíme po všech stranách. Přidáme vývar, vinný ocet, česnek, tabasco, tymián a rajčatový protlak. Vše pozvolna prohřejeme. Vrátíme do pánve cibuli, česnek a papriku, přihodíme bobkové listy a zasypeme cajunským kořením.

3

Uvedeme směs do varu, přendáme do trouby a asi 135 minut pečeme.

4

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept