Recept

Roláda z jehněčího masa pečená na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35122
Kategorie: Maso

Ingredience

1,5 kg Jehněčí hřbet
0,5 polévková lžíce Majoránka
80 g Máslo čerstvé
60 ml Olej rostlinný
500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
0,3 kávová lžička Sůl
Na směs
8 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Med včelí
80 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,124 kcal
Kilojoule 4 701kJ
4% Sacharidy 14 g
125% Tuky 94 g
13% Sodík 256 mg
93% Bílkoviny 53 g

Roláda z jehněčího masa pečená na pivu postup přípravy receptu:

1

Jehněčí hřbet očistíme, zbavíme tuku a rozřízneme na plát. Z medu, prolisovaného česneku, soli a piva umícháme směs.

2

Plát potřeme směsí, stočíme z něj roládu, převážeme potravinářským provázkem a pod fólií necháme přes noc v chladu.

3

Druhý den roládu ze všech stran osmažíme na másle s olejem, maso osolíme, posypeme majoránkou, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě.

4

Když je roláda poloměkká, odstraníme poklici a pečeme, až maso zezlátne a je měkké.

5

Během pečení roládu obrátíme a poléváme výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept