Roláda z jehněčího masa pečená na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z jehněčího masa pečená na pivu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35122 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 kg | Jehněčí hřbet |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
80 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej rostlinný |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Na směs | |
---|---|
8 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Med včelí |
80 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 235,2mg |
Draslík | 717,3mg |
Vláknina | 529,2mg |
Vitamín A | 16,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí hřbet, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Česnek, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z jehněčího masa pečená na pivu postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí hřbet očistíme, zbavíme tuku a rozřízneme na plát. Z medu, prolisovaného česneku, soli a piva umícháme směs. |
2 | Plát potřeme směsí, stočíme z něj roládu, převážeme potravinářským provázkem a pod fólií necháme přes noc v chladu. |
3 | Druhý den roládu ze všech stran osmažíme na másle s olejem, maso osolíme, posypeme majoránkou, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. |
4 | Když je roláda poloměkká, odstraníme poklici a pečeme, až maso zezlátne a je měkké. |
5 | Během pečení roládu obrátíme a poléváme výpekem. |