Opilý králík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opilý králík
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35124 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 kg | Divoký králík |
30 g | Estragon |
375 g | Hříbky čerstvé |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
80 g | Šalotka |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
300 ml | Víno jablečné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 342,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 86,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Hříbky čerstvé, Olej slunečnicový, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Divoký králík, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opilý králík postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme a naporcujeme. V pekáči rozehřejeme máslo |
2 | s olejem. Když začne máslo pěnit, vložíme porce králíka a zprudka je smažíme. Vyndáme je děrovanou naběračkou a necháme okapat na papírových ubrouscích. |
3 | Do výpeku dáme šalotky a zprudka je asi 3 minuty průběžně promícháváme a smažíme dozlatova. Přidáme houby a 3-4 minuty je smažíme, až změknou, občas zamícháme. |
4 | Do pekáče vrátíme králíka, přilijeme víno, přidáme petržel, estragon, sůl, pepř a přivedeme k varu. Přikryjeme a asi 1,5 hodiny podusíme v předehřáté troubě Maso udržujeme teplé. Odstraníme petržel a estragon. Povaříme, až omáčka zhoustne. Na závěr přilijeme smetanu a dobře prohřejeme. |
5 | Omáčkou zalijeme porce králíka a servírujeme. |